5 változatos és ízletes fogás, ha nem tudod mit főzz

Ha a főzés a te felelősséged, akkor tudod, milyen nehéz mindig más ötleteket kitalálni, méghozzá olyat, amit az egész család szeret. Éppen ezért íme néhány ebéd vagy vacsoraötlet, amely egyszerűen elkészíthető, akár kezdő háziasszonyok számára is.

Az egyik leggyakoribb kérdés, amely elhangzik az otthonok falai között a mit főzzek ma? A szülők szinte megszállottan teszik fel a gyerekeknek és maguknak, főleg, ha kifogynak az ötletekből és sehol nem találnak ihletet az aznapi menühöz. Szóval, mit is főzzünk ma?

1. Tejszínes tárkonyos csirkeragu

Érdekes és laktató leves, ha valami mást szeretnél a hagyományos leveseken kívül. A tárkony adja meg az egész ételnek a fő aromáját, ezért bőven lehet beletenni. Pirítsd meg a hagymát olajon, amihez ad hozzá a felkockázott csirkemellet. Jöhet a megtisztított gomba, felöntve alaplével és tejszínnel. Ízlés szerint fűszerezd, a besűrűsítés előtt pedig adj hozzá tárkonyt és citromot.

2. Hagyományos virslis tarhonya

Igazi klasszikus kombináció, amit a gyerekek is imádni fognak. Piríts meg hagymát és fokhagymát, ehhez adj hozzá pirospaprikát és tarhonyát. Ha átfőtt önts hozzá húsleves alaplét, amiben megpuhul a tarhonya. Amikor már majdnem puha, vágd bele a virsliket vagy kolbászokat, és 10 perc múlva kész is van.

3. Tojásos tészta egyszerűen

Valóban roppant egyszerű, mégis laktató étel. Olajon pirítsd meg szalonnát, majd szűrd le. Közben ugyanabban a serpenyőben piríts meg hagymát és öntsd rá a tojásokat. Add hozzá az előtte megfőtt laskát és szalonnát, majd keverd össze jó alaposan, addig amíg a tojás megszilárdul és a tészta kissé roppanós lesz.

4. Darált húsos rakott krumpli tepsiben sütve

Talán nincs olyan magyar háztartás, ahol nem ismerik a rakott krumplit. A darált húsos verzió viszont egy újabb változat, amit ki kell próbálni. Ezt a hagyományos módon kell elkészíteni, a húst viszont előtte meg kell pirítani hagymával és fokhagymával.

Ha megpuhult adj hozzá paradicsompürét, paprikát, sót és borsot. A végén egy üvegtálban rakd egymásra a rétegeket, és tedd be a sütőbe legalább 30 percre, hogy még inkább összeérjenek az ízek.

5. Házi röszti burgonya

A tócsniként is ismert étel egy ropogós fogás, amely önmagában, köret nélkül egy kis szósszal is nagyon finom. Keverd össze a lereszelt burgonyát hagymával, tojással, liszttel és fűszerekkel. Közepes hőfokon kanál segítségével süsd szép aranybarnára, ne felejtsd el lelapítani őket egyenletesen, hogy teljesen átsüljenek.

Jó étvágyat kívánunk!

Kép forrása: Freepik.com