Hogyan köss be egy LED lámpát?

Hogyan zajlik egy LED lámpa bekötése? Nos, a feladat elsőre lehet, hogy megrémiszt, de hidd el, a dolog nincs annyira bonyolult, mint hiszed. Kell hozzá némi műszaki ismeret, kézügyesség és elhatározás.

Ha a LED lámpa bekötése nehézségeket okoz, hívj szakembert!

Egy LED lámpa bekötése annak ellenére, hogy egyszerű, mégis nagy körültekintést igényel. Hiába született meg benned az elhatározás, hogy a LEDLámpaház.hu-nál vásárolt lámpákkal az otthoni világításodat magad oldod meg, ha nem vagy ebben járatos, akkor ne kíséretezgess!

Semmiképpen nem érdemes szakismeretek nélkül belevágni a feladat megoldásába, mert az alapvető szabályok betartása nélkül gondok lehetnek. Hívj szakembert vagy egy nálad gyakorlottabb személyt. Óriási a tétje minden mozdulatnak, nem kockáztathatod a testi épségedet.

A LED lámpa bekötése

Egy LED lámpa bekötése – történjen az a mennyezetre, az álmennyezetbe, a falra – nagy odafigyelést igényel. A legfontosabb dolog, amit minden alkalommal be kell tartanod, az az, hogy még mielőtt hozzákezdenél bármihez is, az egész házban kapcsold ki az áramot!

Mi kell egy LED lámpa bekötéséhez? Sok minden:

  • A bekötésre szánt LED lámpa a beszerelési útmutatójával együtt
  • Csavarhúzó
  • Akkumulátoros fúrógép (azért akkumulátoros, mert a villamos hálózat természetesen ki lesz kapcsolva)
  • Szándék, elhatározás, bátorság
  • Áramtalanítás – ez kihagyhatatlan és kötelező elem
  • … és a biztonság kedvéért egy villanyszerelő (ha soha nem kötöttél még be LED lámpát)

A lámpa helyének meghatározása

Elsőként meg kell határozni azt a helyet, ahová a LED lámpát szeretnéd felszerelni. Próbáld oda a lámpa azon részét, amivel a falra rögzíted a kívánt helyre. Miért? Mert ezzel a végtelenül egyszerű próbával nagyon sok kellemetlenségtől megkímélheted magad, mert így látni fogod, hogy mennyi helyre lesz szükség a lámpa elhelyezéséhez.

Ezután következik a felfüggesztési pontok megjelölése ceruzával, és a szükséges eszközök előkészítése. Akár listát is készíthetsz előre róluk, így biztos minden azonnal kéznél lesz, amikor kell. Itt még van esély arra, hogy kiderüljön, mi az, amit nem szereztél be a szereléshez, azaz mi az, ami hiányzik.

Kapcsold le az áramot!

A biztonság kulcskérdés, ezért áramtalanítsd az egész házat! Ezután következhet csak a megjelölt pontok kifúrása, a szükséges tiplik behelyezése és a LED lámpa aljának csavarral történő rögzítése. Majd jöhet a vezetékek bekötése, de ez már tényleg villanyszerelési feladat.

Ha nem vagy biztos magadban, akkor ne kockáztass, hívj olyan személyeket, akik konkrétan tudják, hogy mit, mivel, hogyan kell összekötni.

Egy LED lámpa bekötése azok számára, akik már rendelkeznek ilyen jellegű tapasztalatokkal vagy villanyszerelési ismeretekkel, nem jelent gondot. Viszont azoknak, akik még életükben soha nem jutottak tovább a villanykapcsoló felkattintásánál, nem érdemes mindent egy lapra feltenni. A megvásárolt lámpák bekötését bízd te is szakemberre, hogy biztos lehess a dolgodban!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Megosztás