I

Ismerje meg, hogyan találhat igazi antik tárgyakat – Szakértői tippek kezdő vásárlóknak

bolhapiac

Szeretne bolhapiacokra és aukciókra járni? Régi vágya, hogy felkeressen egy régiségkereskedéseket, ahol ott sorakoznak a gyönyörű és egyedi darabok? Az antik tárgyak iránti érdeklődés egyre nagyobb – még a nehéz gazdasági idők ellenére is. Ez jó hír a gyűjtők és az eladók számára is, hiszen így a régi tárgyak nem mennek tönkre, hanem új otthonra találnak. Íme, a legjobb tippek, így találhat igazi régiségeket!

1. Gondolja át, mielőtt nekikezd

Annak érdekében, hogy ne legyen unalmas vagy összezavarodott egy nagy vásáron vagy aukción, jó, ha már az elején tudja, hogy mit is keres pontosan. Talán egy festmény, esetleg egy szép váza érdekli? A régiség felvásárlás népszerűségének köszönhetően rengeteg kincs megtalálható, ezért ha el is kalandozik a sok szép tárgy között, lesz hová visszatalálnia, hogy ne maradjon le az igazán jó dolgokról.

2. A 19. századi bútorok „olcsóbbak”

Változnak a trendek, a pár évtizeddel ezelőtt népszerű termékek ára csökken. De a réz, a 19. századi bútorok és a rengeteg kézzel csomózott szőnyeg lényegesen kevesebbe kerül ma, mint akkoriban, és akciósan beszerezhető.

3. Dolgok, amelyek felértékelődnek

Ha értéknövekedést keres, akkor nézze meg azokat a dolgokat, amelyek a jövőben beindulnak. Például keressen újonnan felfedezett tervezőket, új neveket a 20. századi bútorművészek és kézművesek között. Az 1970-es és 1980-as évekbeli cuccoknak is megvan az a lehetősége, hogy idővel felértékelődnek.

4. Vigyázzon a divatmásolatokkal

Figyeljen oda, hogy mennyit fizet a márkás cuccokért. Tudnia kell különbséget tenni az eredeti és másolatok között, vagy ne féljen szakmai segítséget kérni.

5. Vigyen magával nagyítót

Bizony, miért is ne lehetne ott a táskában egy nagyító, turkáljon ezüst és arany után dobozokban, tanulmányozza a bélyegeket, repedéseket és sérüléseket.

6. Vásároljon kedve szerint

A legfontosabb tipp az, hogy kövesse a szívét, és olyan dolgokat vásároljon, amiket szeret. Ne gondolj arra, hogy mi növelheti az értéket. Vásároljon olyan tárgyakat, amelyek boldoggá teszik, és amelyek jól mutatnak otthonában. Ha pedig olyan tárgyak birtokában van, amelyek nem passzolnak az ízlésével, azokat bátran adja tovább.

Az ékszer, festmény, étkészlet és bútor felvásárlás izgalmas világa sokakat elkápráztat, aminek köszönhetően még sok évtizeden át keresztül megmaradnak eredeti, vagy legalábbis értékes pompájukban!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

CategoriesEgyéb